Ankara Sorgu Avukatı

Ankara sorgu avukatı, sanığa veya şüpheliye sorgu soruşturma esnasında hukuki açıdan destek sağlayan kişidir. Sorgu işlemlerinde kişinin hak kaybına uğramaması ve hukuk dışı müdahalelerin engellenmesi için bu avukatlar görevlerini yerine getirir. Aynı zamanda sorgulama ortamının ve yapılışının, hukuka uygunluğunu inceleyerek tespit eder.
Ankara Sorgu Avukatı Nedir ve Ne İş Yapar?
Ankara sorgu avukatı, Ceza muhakemeleri kanun maddelerinde belirtilen hususlarda olduğu gibi, sorgu işlemlerinde müvekkiline nezaret eden kişidir. Aynı zamanda alanında bilgili ve uzman olan sorgu avukatı, sorgulama yönetmeliğinin uygunluğunu denetlemektedir.
Sorgulama işlemleri gerçekleştirilmeden önce sanık isterse avukat talep edebilmektedir. Fakat avukat tutmak için yeterli gücü bulunmuyorsa baro tarafından kişiye ücretsiz olarak avukat temin edilmektedir. Sorgu avukatının görevi, müvekkilin sorgu esnasında yanında bulunup incelemeler yapmak, delilleri incelemek ve hukuka aykırı durumlarda gerekli işlemleri yapmaktır.
Avukat Görkem Demircan Ankara Sorgu Avukatı Hizmetini Nasıl Verir?
Avukat Görkem Demircan, sorgu avukatı olarak müvekkillerine profesyonel olarak hizmet vermektedir. İletişimi yüksek olan avukat, danışmanlık hizmetlerinden avukatlık hizmetlerine kadar her türlü ihtiyacı hukuki açıdan karşılamaktadır. Sorgu esnasında müvekkillerinin yanında olan Demircan, hukuki yeterliliği bulunmayan sorgulama işlemlerinde sanığı korumaktadır. Hukuk dışı olan her türlü müdahaleye karşı müvekkilini korumaktadır. Aynı zamanda kolluk kuvvetleri aracılığıyla toplanan delillerin tümünü titizlikle incelemektedir. Ankara sorgu avukatı, müvekkilinin fiziki ve ruhsal olarak zarar almasını engellemektedir.
Ankara Uzman Sorgu Avukatlarımızla Tanışın!
Sorgulama hukuku başta olmak üzere sorgulama işlemleri konusunda uzman ve deneyimli avukatlarla tanışabilirsiniz. Sorgulamanın kanuna uygunluğunu denetleyerek uygun şartları sağlayan Ankara sorgu avukatı, süreç başı ve süreç sonunda olumlu sonuçlar elde etmeniz için titizlikle çalışmaktadır.
Sorguda Avukat Zorunlu Mu?
Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre kişiler sorgu avukatı temininde bulunabilmektedir. Bu gibi durumlarda tüm sorgulama işlemleri avukat eşliğinde yapılmaktadır. Sanık veya şüphelinin avukat talep etmesi halinde bu talebi karşılık bulmuyorsa, sorgunun mahkeme açısından değeri ve hükmü bulunmamaktadır. Bazı durumlarda Ankara sorgu avukatı, sorgu esnasında zorunlu olarak bulunmaktadır. Bu durumlar şu şekildedir;
- Kişi 18 yaşını doldurmamış ise, sorgu esnasında mutlaka sorgu avukatı bulunmaktadır.
- Ağır ceza ile karşı karşıya kalan kişinin sorgusu esnasında avukat bulunmaktadır.
- Tutuklama talebi bulunan sanık için, sorgu esnasında görevli sorgu avukatı bulunmaktadır.
- Savcılık tarafından belirlenen ceza kapsamında kişinin yargılanması durumunda, CMK’ye göre sorgu sırasında avukat bulunmaktadır.
Avukatsız Savunma Olur Mu?
Genellikle ceza davalarını içeren hususlarda kişiler avukatsız savunma yapabilmektedir. Kanun açısından engel teşkil etmeyen bu durumda kişiler kuralları göz önünde bulundurarak kendilerini savunabilmektedir. Fakat alanında kendini geliştirmiş, uzmanlık ve tecrübe kazanmış profesyonel Ankara sorgu avukatı desteği almak sizlerin yararına olacaktır. Teknik açıdan donanımlı uzmanlar, bilgi ve birikimini pratiğe dökerek süreci en verimli şekilde geçirmenizi sağlamaktadır. Tüm sürece ve kanun hükmüne hakim olan sorgu avukatı, hak ve zaman kaybına uğramamanız için profesyonel olarak çalışmaktadır.
Ankara Sorgu Avukatı Tavsiye
Ankara sorgu avukatı tavsiye hususu, avukat seçimlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar arasındadır. Sorgu sürecini en ince ayrıntısına kadar takip eden ve müvekkillerine hukuki açıdan destek olan sorgu avukatı, deneyim ve uzmanlık alanında ön plana çıkmaktadır. Hukuki açıdan zorlu ve karmaşık olabilen bu süreçte iyi bir avukattan destek alabilirsiniz.
Ankara En İyi Sorgu Avukatı
Ankara en iyi sorgu avukatı arasında bulunan Görkem Demircan, şehir içi ve şehir dışı avukatlık hizmetini vermeye devam etmektedir. Sorgu esnasında mağduriyet yaşamamak ve hak kaybına uğramamak için iyi bir sorgu avukatından destek alabilirsiniz. Müvekkil menfaatini ve sürecin verimini gözeten sorgu avukatı, hukuki açıdan sizlerin yanında olacak ve işlemlerinizi yetki alanı dahilinde gerçekleştirecektir.
Çapraz Sorgu Yasal Mıdır?
Çapraz sorgu, kişinin beyanının teyidi ve güvenirliliği için yapılmaktadır. CMK’da yer alan maddeye göre ceza muhakemesi sisteminde uygulanabilir olup yasaldır. Bu teknikte soru yöneltilen kişiler sanık ve tanıklardır. Sorulan sorular yönlendirici olmakta, açık ve net şekilde ifade edilmelidir. Çapraz sorguyu yapabilen kişiler başta savcılar, daha sonra ise avukatlardır.
İfade Alma Kaç Saat Sürer?
İfade alma süresi sabit olmayıp belli şartlara göre değişkenlik gösterebilmektedir. Şüpheli ve şikayetçi sayısı, arama kararıyla elde edilen delillerin belirtilmesi, görüşme kayıtlarının sanık veya şüpheliye bildirilmesi gibi hususlar süreyi kısaltabileceği gibi artırabilmektedir. Genel olarak merkezi polis karakollarında ortalama 1 saat sürebilecek ifade alma, organize ve narkotik birimlerinde 12 saate kadar sürebilmektedir.
İfade Verdikten Kaç Gün Sonra Mahkeme Olur?
Yargılama sürecinin en temelini oluşturan ifade vermek, kişinin özgür şekilde kendini ifade etmesi, inkar ve kabul durumlarının gerçekleşmesini sağlar. Kişiler ifade esnasında yanlış şekilde açıklamalarda bulunarak haklıyken haksız yere düşebilmektedir. Bu gibi durumların önüne geçilmesi için kişinin ifadesi alınırken mutlaka yanında ceza veya Ankara en iyi sorgu avukatı bulunmalıdır.
Bir diğer önemli husus ise sulh ceza hakimliğine bağlı olan sorgu türüdür. İfade alınan kişi, savcının talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmektedir. Bu aşamada ise hakim gerekli kararı vererek hüküm kılar. Bu sorgu esnasında yapılacak olan savunma oldukça önemlidir. Bu sebeple mutlaka Ankara uzman sorgu avukatı desteğinden faydalanılmalıdır. Ortada işlenmiş bir suç mevcut olup onaylanmışsa, ortalama 3 ile 6 aylık zaman zarfında dava açılmaktadır.
Ankara Sorgu Avukatı Vekalet Ücretleri
Ankara sorgu avukatı ücretleri avukat ve müvekkil arasında belirlenerek netliğe kavuşmaktadır. Sabit olmayan ücretlerin belirlenmesinde etkili faktörler iş yükü, yoğunluk ve suç vasıfları gibi durumlardır. Ücret ile ilgili detaylı bilgi için Ankara sorgu avukatı ile iletişime geçebilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Sorgu avukatı hakkında en çok merak edilen sorular şu şekildedir;
Sanık İfadesini Değiştirebilir mi?
Sanık ifadesini değiştirebilmektedir. Emniyet ya da jandarmaya mensup birimlerde vermiş olduğu ifadesinde eksik kısımlar varsa eklemeler yapabilir. Aynı zamanda yanlışlıkları da düzeltebilmektedir.
Kolluk birimleri haricinde mahkemede vermiş olduğu ifadeyi de değiştirebilme hakkı bulunmaktadır. Fakat ifadesini kötü niyetli olarak değiştirmek isteyen kişinin durumu tespit edilirse suç sayılmaktadır.
Savcılıkta veya Karakolda İfade Verilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Savcılık ya da karakola ifade verilmesi sicile işleme durumuna etki etmemektedir. İfade alınırken kişinin susma hakkı bulunmaktadır. Susma hakkını kullanmak isteyen kişiye sorular yöneltilemez. İfadeye çağırılan kişi yapması gerekenler hakkında bilgi sahibi değilse susma hakkını kullanmasında yarar vardır.
Yine avukatınızı isteyerek özel olarak görüşme gerçekleştirebilirsiniz. İfade ile ilgili tüm detayları avukatınızdan öğrenebilir, yapmanız gerekenler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. İfade verirken özellikle somut olaylar üzerinden konuşma yapmanız dikkat edebileceğiniz hususlar arasındadır.
Karakolda İfade Nasıl Alınır?
Karakolda ifade alınmadan önce kişiye davetiye gönderilmektedir. Çağırılma nedeni detaylı şekilde belirtilerek gelmediği taktirde zoraki şekilde getirileceği belirtilmektedir. Fakat bazı uygulamalarda memurların telefon ile iletişime geçtiği de görülebilmektedir.
İfade verilecek kişi memur tarafından odaya alınmaktadır. Daha sonrasında ise kişi ifade verdiğine dair belge imzalar. İfade öncesinde ağır ceza avukatı desteğini talep edebilmektedir.
Savcılıkta İfade Nasıl Alınır?
Özel soruşturma haricinde savcılıkta da karakolda olduğu gibi ifade işlemleri gerçekleşmektedir. Duruma göre kişinin ifadesini savcının kendisi alabilmektedir. Fakat savcının talimat vermesi durumunda kolluk kuvvetleri de ifade alabilir. İfade alma zorunluluğu bulunmayan savcı, polis veya jandarmanın almış olduğu ifade üzerinden değerlendirme yapabilmektedir.
Kimler Sorgu Yapabilir?
Sorguyu yapan birim, hakim ve mahkemelerdir. Bu sebeple ifade alma işlemlerini kolluk birimleri ve savcılık gerçekleştirirken, sorgu işlemleri de mahkeme tarafından yürütülmektedir. Sorguda yapılan işlemler, ifade işlemleriyle aynıdır. Kişi ifadede olduğu gibi sorgu esnasında da avukatını talep ederek, özel görüşme gerçekleştirebilmektedir.